- Voetverzorgingstips

Tips

Voeten verdienen uw aandacht

 

We besteden genoeg tijd aan de verzorging van onze huid en ons haar, maar onze voeten vergeten we vaak. Terwijl voetverzorging net zo belangrijk is. 

Kloven, blaren, eelt, zweetvoeten, likdoorns,,, je hebt er vast wel eens mee te maken gehad. Zeker niet altijd prettig en daarom is het goed je voeten af en toe wat meer aandacht te geven.

Kortom, goede voetverzorging is belangrijk om klachten zo veel mogelijk te voorkomen. Ik wil je hier graag bij helpen.

 

1. Draag goed passende schoenen

Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijk sokken in je schoenen en trek elke dag schone sokken aan voor de hygiëne, bij voorkeur katoenen sokken.

2. Droog je voeten goed af

Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmelinfectie.

3. Knip je teennagels recht

Zorg dat je de teennagels recht afknipt. Knip de hoekjes er dus niet af. Er bestaat dan kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn. U kunt de nagels het beste knippen na het douchen. Je nagels zijn dan zachter, waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goede nagelknipper om beschadiging te voorkomen.

 

--------------------------------------

4. Gebruik een voetenbadje

Een verfrissend voetenbadje kunnen de voeten erg goed doen. Vooral na een lange wandeling of intensief sporten. Voeg wat zout toe aan het lauw-warme water en laat je voeten ongeveer 5 minuten genieten. Droog ze vervolgens goed af.

5. Scrub je voeten

Gebruik een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen en eelt. Eelt kun je ook verwijderen met een eeltvijl. Regelmatig scrubben zorgt uiteindelijk voor zachte en mooie voeten.

6. Voeten cremes

Een verzorgende voetencreme helpt om de huid zacht te maken. Er bestaan verschillende zalfjes en cremes. Door je voeten regelmatig in te smeren worden ze weer mooi egaal. Ik werk met het merk Laufwunder. Laufwunder voetencreme is gemaakt van huidvriendelijke eersteklas beproefde grondstoffen met plantenextracten en natuurlijke substanties.

 

---------------------------------------

7. Bezoek Pedicure

De pedicure weet als geen ander waar goede voetverzorging aan moet voldoen.

Wil je je voeten eens flink laten verwennen, kom dan gezellig voor een bezoekje. Ik geeft je advies over hoe je ongemakken aan de voeten kunt behandelen en hoe je voetproblemen kunt voorkomen.

Ik hoop dat je met deze verzorgingstips op weg bent geholpen.